topmenu

Kosten IBI Benchmarking

De deelnamekosten zijn onafhankelijk van de omvang  van het pensioenfonds. Pensioenfondsen met een beheerd vermogen < 2 miljard euro kunnen deelnemen aan de IBI Benchmarking Essential.

De deelnamekosten IBI Benchmarking 2018 bedragen:

IBI Benchmarking
Essential €1.500
Basis €6.500
Basis Plus €10.000

De korting bij afname van een driejarig contract bedraagt 15%.
De kosten zijn exclusief BTW.

Onafhankelijk van de bovenstaande IBI jaarrapportages bestaat ook de mogelijkheid elk kwartaal deel te nemen aan IBI Peergroep rendementsattributie benchmarking. Deze rapportage geeft inzicht in de totstandkoming van het rendement van het pensioenfonds.

IBI Peergroep rendementsattributie
Kwartaalrapportage (4x per jaar) €2.000
Per jaar (4 rapportages) €7.000

Er zijn ook meerjarige abonnementsvormen beschikbaar. PPA komt tot zijn recht op basis van tenminste 10 kwartalen onderliggende data. Voor de verwerking van de kwartalen 2016, 2017 en 2018 is een eenmalige onboarding fee van € 2.500 van toepassing.
De kosten zijn exclusief BTW.

Continue benchmarking tegen geringe kosten

Met het nieuwe aanbod van rapportages is het voor deelnemers eenvoudig om elk jaar te blijven voldoen aan de Aanbevelingen uitvoeringskosten en de resultaten te gebruiken voor het optimaliseren én monitoren van de uitvoeringskosten. Zo kan bijvoorbeeld om het jaar worden deelgenomen aan de Basis Plus rapportage waarbij in de tussenliggende jaren de Essential rapportage worden ontvangen. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden.

  • IBI Benchmarking pensioenfonds
    IBI Benchmarking pensioenfonds
  • Powered by WordPress. Designed by Woo Themes